Therapeut

 Ik ben Eric Kuhlmann (1964), vader van een zoon  en een dochter. Samen met mijn vrouw en kinderen woon ik in Lent. Vanaf mijn jeugd ben ik gek op sport en bewegen.

Omdat mijn droom om profvoetballer te worden er écht niet in zat, ben ik gaan onderzoeken hoe ik op een andere manier in beweging kon blijven. Ik heb daarom de volgende opleidingen gedaan: CIOS (Arnhem) en de Voortgezette Opleiding voor Psychomotorische therapie (voorloper van Master opleiding in Zwolle, Windesheim). Tijdens deze opleidingen heb ik geleerd mijn passie voor bewegen ook professioneel in te zetten. Naast deze opleidingen heb ik ook de opleiding Pedagogiek (HAN, Nijmegen) afgerond.

Sinds 1989 ben ik werkzaam binnen het bewegingsvak in de gezondheidszorg. Ik werk vanaf 2001 als Psychomotorisch therapeut bij Karakter Kinder- en Jeugdpsychiatrie in Ede. Daarvoor heb ik een uitstapje gemaakt als Psychomotorisch therapeut naar Werkenrode in Groesbeek. Naast mijn werk in de gymzaal, heb ik ook 6 jaar gewerkt op een behandelgroep bij Karakter. Mijn loopbaan is op Boldershof in Druten begonnen. Hier heb ik als bewegingsagoog gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen.

Wat mij het meeste in mijn vak aantrekt is dat mensen zich tijdens bewegen echt laten zien. De therapie is laagdrempelig en mensen komen letterlijk en figuurlijk in beweging. Hierdoor wordt communiceren makkelijker en veranderen van gedrag en patronen nog vanzelfsprekender. Ik ben ervan overtuigd dat doen (ervaren) de beste manier is om te veranderen.

In 2012 ben ik gestart met mijn eigen praktijk. Vanuit deze praktijk help ik mensen met verschillende hulpvragen, waarbij Psychomotorische therapie een goede ingang tot behandelen biedt.